Important pentru sucevenii din Italia!Zboruri din orașul tău !

Noutăți pentru suceveni - aeroportul Ștefan cel Mare ar putea avea o legătură aeriană directă cu zona în care locuiți din Italia!
Într-o scrisoare deschisă adresată bucovinenilor din diaspora, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le cere acestora ajutorul pentru a identifica grupurile majore și zonele de interes, în încercarea de a extinde legăturile aeriene directe externe. Practic, după spusele conducătorului județului, orice aeroport internațional în a cărui zonă de acoperire locuiesc mulți suceveni este eligibil. Iată apelul lui Gheorghe Flutur:
„Dragi suceveni din Diaspora
Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava joacă un rol important în conectarea regiunilor din
Nord-Estul României, asigurând deschiderea către Ucraina și Republica Moldova, încurajând coeziunea economico­socială din zonă.
Regia Autonomă Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava a finalizat proiectul Modernizare suprafață de mișcare și balizaj, turn de control și amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigație tip ILS și este în măsură să asigure condiții de maximă siguranță, cu un grad de securitate adecvat, în acord cu reglementările europene și naționale în domeniul transportului aerian. Fondurile necesare pentru această amplă investiție au fost asigurate prin Programul Operațional Transport, de la Consiliul Județean Suceava și din împrumuturi bancare.
Este cunoscut faptul că Bucovina reprezintă deja o destinație turistică importantă, căutată de turiști interni și externi, modernizarea aeroportului putând contribui, în mod automat, la o creștere a numărului celor care se deplasează în această parte a țării, inclusiv în scop turistic.
Prin această scrisoare deschisă vreau să mă adresez dumneavoastră, sucevenilor din diaspora, celor care ați ales ca, pentru o perioadă mai mică sau mai mare de timp, să munciți și să trăiți în alte țări europene, cei mai mulți în Spania, Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie și să vă propun o colaborare în identificarea companiilor aeriene interesate să opereze pe aeroportul din Suceava având în vedere că, o eventuală legătură aeriană între zona natală și locul în care vă desfășurați activitatea vă este de un real folos.
Ne aflăm în plin proces de negocieri cu companii aeriene de prestigiu din Europa pentru a le convinge că este în avantajul tuturor părților alegerea operării zborurilor pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. Suntem conștienți că eforturile administrației județene nu sunt suficiente, că această industrie a business­ului aerian funcționează după mecanisme dictate de regulile pieței, respectiv a cererii și ofertei.
Din acest motiv consider că este important ca sucevenii din diasporă să se organizeze și să se adreseze principalelor companii din domeniu cu scrisori, fundamentate cu cifre exacte privind numărul persoanelor interesate de anumite destinații, pentru ca aceste companii să aibă dovada existenței unor solicitări certe. Un exemplu în acest sens este demersul realizat de grupul sucevenilor din Londra, care s-au organizat și au transmis către o companie aeriană de profil o astfel de adresare și care a constituit, cu siguranță, un argument în plus în decizia de operare pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava.
În acest context îmi exprim încrederea că astfel de demersuri vor face ca lucrurile să înainteze în direcția dorită și, astfel, se vor concretiza colaborări pentru deschiderea unor noi linii de zbor din Suceava spre destinații europene importante, care să fie în beneficiul tuturor părților.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă asigur de întreaga mea considerație.
Președinte,
Gheorghe Flutur
 
 
 
sursa :Zboara Acasa -Facebook
                                                                                                                                                                                                                                  


Comentarii