Torino - Suceava ,avem zboruri directe!


 



  În urma conferinței de presă organizate de Wizz Air, cel mai mare operator low cost din Europa Centrală și de Est, , a anunțat ca dupa primul zbor  international organizat de pe aeroportul sucevean  pe care transportatorul maghiar l-a propus incepand din august   Suceava – Londra Luton și care are o frecvență de patru zboruri săptămânale ,Torino intra in circuit si ea incepand din primavara lui 2017, mai exact din luna martie.O alta cursa sigura este Suceava - Roma .       

 Compania Wizz Air operează o flotă de 66 de aeromobile Airbus A 320, urmând ca din luna mai să adauge flotei și modelul A 321, având o cotă de piață de 20 de milioane de pasageri transportați anual, cu o creștere de 22 de procente față de anul trecut.

 Negocierile cu autoritățile Aeroportului ”Ștefan cel Mare” de la Salcea au început în urmă cu un an, concretizându-se într-un prim zbor regulat internațional pe ruta Suceava – Londra Luton și retur. Prima aeronavă a decolat spre Regatul Unit pe 19 august, zborurile fiind programate pentru zilele de luni, miercuri, vineri și duminică.

 Directorul aeroportului, domnul Ioan Măriuța, a asigurat că dotările complexului aeroportuar sunt în măsură să deservească cele două tipuri de aeronave Wizz Air, având o capacitate de procesare de 200 – 250 de pasageri pe oră. Autoritatile locale,au decflarat ca  au în vedere zboruri directe și către Barcelona,  Milano și Bruxelles, în acest sens fiind în curs negocieri.

 Wizz Air operează în prezent de pe opt aeroporturi românești, oferind 107 rute spre 16 țări din totalul de 420 de rute de pe 24 de aeroporturi, ce asigură conexiunea între 38 de țări cu 120 de destinații.

 În acest moment singurele legături aeriene cu plecare din Italia și având ca destinație Suceava se fac pe relațiile Bacău sau Iași, rute operate din principalele aeroporturi din peninsulă atât de Wizz Air cât și de Blue Air sau de compania de linie Tarom.

 În urma unui sondaj de opinie desfășurat pe siteul aeroportului sucevean cu privire la destinațiile favorite, preferințele publicului s-au îndreptat spre Torino (23%), urmat de Roma (20%), Paris (18%) și Londra (12%)







 

Comentarii